Jövőre bezár a Danone budapesti gyára
Jövőre bezár a Danone budapesti gyára

Megy tovább a DanoneA Danone budapesti gyárának kapacitáskihasználtsága olyan kritikusan alacsony, ami hosszú távon már nem tartható fenn, ezért a vállalat szerdán bemutatott terve szerint fokozatosan csökkentenék, 2015 második félévére pedig beszüntetnék a budapesti gyártást.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a lépést a friss tejtermékek iránti, évek óta tartó tartósan csökkenő kereslet, illetve a kedvezőtlen élelmiszer- és tejipari trendek teszik szükségessé. A terv 155 alkalmazottat érint a 270 magyarországi dolgozóból. A társaság azt is közölte: szándékában áll, hogy a magyarországi tejtermelő partnereitől a tejet a jövőben is felvásárolja.

A vállalat vizsgálja az érintett ipari terület gazdasági hasznosításának lehetséges módjait, s egyeztetést kezdeményez a helyi önkormányzattal a fejlesztési tervekkel összhangban lévő, munkahelyteremtő, fenntartható hasznosításról.

A Danone Kft. továbbra is régiós központ marad a Danone Csoport hálózatában, folytatja kereskedelmi tevékenységét Magyarországon, a termékek továbbra is elérhetőek lesznek a hazai piacon.

Melósként már nincs ránk szükség, de fogyasztóként még jók leszünk. A felszabaduló telephely értékesítése miatt nem kell aggódni, hiszen Győr városának történeti értékének számító Győri Keksz épületegyüttesének eltüntetésében és újrahasznosításában igen eredményesek voltak. Most mégsem tudjuk, hogy sírjunk-e vagy nevessünk? Csak reméljük, hogy hazai vállalkozások léphetnek a helyébe. 

 


Vélemények