Gyártó > Növénytermesztés > Galgafarm Első Magyar Organikus Mezőgazdasági Szövetkezet

Galgafarm Első Magyar Organikus Mezőgazdasági Szövetkezet

Galgafarm Első Magyar Organikus Mezőgazdasági  Szövetkezet
Partnerek hazai

A Galgafarm Első Magyar Organikus Mezőgazdasági Szövetkezet nem csupán biogazdaság, hanem egy újonnan szerveződő, új utakat kereső gazdasági és emberi közösség is egyben. Háromszáz hektáron gazdálkodnak, az öko standardoknak megfelelően, ezért nem használnak vegyszereket, tartósítószereket. Liszteket, tejtermékeket, zöldség- és gyümölcskészítményeket állítanak elő.


  • Bemutatás
  • Vásárlás
  • Adatlap
Galgafarm ökofalu

Az 1992-ben több mint 100 ember alakította meg a ma is jól működő Galgafarm Első Magyar Organikus Hangya Szövetkezetet, melynek célja, hogy vegyszerek teljes kizárásával előállított, európai normák szerint ellenőrzött és minősített élelmiszeripari termékeket állítson elő. A termelés elsősorban az ökofalu ellátására szolgál, de kisebb mértékben értékesítik is termékeiket. Háromszáz hektáron a vegyszerek teljes kizárásával gazdálkodnak; és a feldolgozás során sem használnak tartósítószereket. Ezzel nemcsak, hogy magas minőségű élelmiszert biztosítanak a település lakói számára, hanem a vegyszerek kizárásával a környezet terhelése is a lehető legkisebb mértékűre csökken. Az eladásra szánt terményeket nem alapanyagként értékesítik, hanem élelmiszernek feldolgozva adják tovább.


A Galgafarm a megtermelt termékek úgy dolgozza fel, hogy ne legyen szükség vegyszerek használatára, amit a hagyományos technológiák segítségével tudnak elérni. A lisztet kőmalomban őrlik, a cukor mézzel helyettesítik, a tej fogyasztásra történő előkészítésénél nem alkalmaznak külön előkezelést. Jelenleg 10-15 ember dolgozik a gazdaságban, ahol szarvasmarhát, mangalicát, kecskét, birkát. lovat, baromfit tartanak, többféle gabonát termelnek. Saját malmukban örölt lisztből helyben süttetik a kenyeret, és a finom pékárut. A sokféle konzervipari termék előállítására alkalmas feldolgozó üzemükben ivólevek, növényi alapú szendvicskrémek, dzsemek készülnek . A minősített tejfeldolgozó napi 1000-1500 liter tej kíméletes feldolgozásával biovajat, több féle biosajtot, túrót és tejfölt, krémtúrót, körözöttet állít elő.

Vásárlói vélemények:


  (2014. 02 14. 22:28)
Értékelés: 5
(gyorsvélemény)


A véleményezéshez kérem lépjen be vagy regisztráljon.
Vélemények