Elkészült Magyarország legnagyobb széke
Elkészült Magyarország legnagyobb széke

Sellaton elkészítette az ország legnagyobb székétA 107 éves múltra visszatekintő debreceni Sellaton Design Kft. elkészítette Magyarország legnagyobb székét. A székóriás 4,05 méter magas, 2 méter széles, megalkotásához 1.073 kiló  tölgyfapallót használtak fel. Ennyi faanyag 64 darab normál méretű székre lenne elegendő.

A gigantikus ülőbútor hagyományos asztalos szerkezeti kialakításokat alkalmaz, azaz csapolással készült, és emiatt nem tartalmaz semmiféle fém megerősítést. A széket a cég székhelyén állították fel, így tisztelegve az immár 107 éves debreceni hajlított bútor-gyártás hagyományai előtt, mely Magyarországon egyedülálló asztalosipari tradíciót éltet tovább.

Az osztrák Thonet cég által a 19. század derekán kifejlesztett hajlított bútor forradalmasította a bútorgyártást, lehetővé téve a tömeges, magas szintű termelést. A debreceni gyár még a monarchia idején kezdte el a működését. Néhány éve, 2009-ben úgy nézett ki, hogy a válság ezt a céget is tönkre teszi, de szerencsére ez nem következett be.

Vélemények