Dödöllefesztivál Kanizsán
Dödöllefesztivál Nagykanizsán

DödölleA korábbi évek hagyományait követve szervezik meg Nagykanizsán a 11. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivált. A szeptember 12-én kezdődő kétnapos programsorozatnak ismét a Fő út ad helyet a vasi-zalai burgonyaétel, a dödölle, valamint a népi étkek főzőversenyének, a borkínálat és a kulturális programok újból az Erzsébet téren kapnak helyet, míg a színhelyeket kibővítve a közeli kiskastély udvara a gyermekprogramoké lesz a két nap alatt.

A kulturális kikapcsolódásról helyi művészeti csoportok és országosan ismert előadók gondoskodnak, de ezen a hétvégén tartják meg az augusztus 20-án elmaradt tűzijátékot is.

A nagykanizsai Thúry György Múzeum az 1900-as évek elejét idéző hetivásári életképet állít az Erzsébet térre, vagyis az egykori piactérre, ahol terményekkel megrakott szekér, kosárárus és fazekas termékeket kínáló eladó is lesz majd a szabadba megálmodott kiállításon, míg a múzeum mindhárom kiállítóhelye hosszabbított nyitva tartással várja a két napon az érdeklődőket.

A dödöllét és más népi vagy tájételeket készítő versenyzők számára főszponzorként a Pannon Egyetem keszthelyi burgonyakutatási központja ajánlott fel egy tonna alapanyagot. A 60 éve működő központban nemesített fajták közül két félét hoznak majd, ezek például hámozás után sem barnulnak meg és akár egy nappal korábban előkészíthetik őket a versenyzők.

(MTI)

Vélemények