Termék > Ital > Pálinka > Szekszárdi Bikavér törkölypálinka 2005 (40%)

Szekszárdi Bikavér törkölypálinka 2005 (40%)

Szekszárdi Bikavér törkölypálinka 2005 (40%)
Munkaerő igen
Alapanyag hazai
Előállítás hazai
Márka magyar

A szekszárdi hagyományokat követve kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon&franc, és kadarka törkölyének párlata. 36 hónapon át érlelődött nagy tölgyfa- és barrique hordókban. Színe aranysárga, illatában összetett törkölykarakter, gyümölcsös jegyekkel.

Gyártó: Brill Pálinkaház Kft., Harc

  • Bemutatás
  • Adatlap

A Szekszárdi Borvidék szülötte ez a törkölypálinka. A helyi hagyományokat követve kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon & franc, és kadarka törkölyének párlata. 36 hónapon át érlelődött nagy tölgyfa és barrique hordókban. A pálinkában a kékfrankos játékossága, a merlot bársonyos testessége, a cabernet fajták komplex fűszeressége, valamint a kadarka szilajsága együtt adnak egy hatalmas pálinkaélményt. Színe aranysárga, illatában összetett törkölykarakter, gyümölcsös jegyekkel, pici vaníliával.

Szájban jelentős testet mutat, bársonyos, rendkívül összetett törköly jegyekkel, pici fával, sok fűszerrel. Utóíze hosszan elkísér. Fogyasztás előtt a pohárban (23 percig) feltétlenül levegőztetni kell! Javasolt a pohár kézzel történő melegítése!

Vásárlói vélemények:


  (2014. 06 24. 17:51)
Értékelés: 4
Kiválóan érződik a törkölykarakter gyümölcsös jegyei némi vanilia beütéssel. Aranysárga színe az öt féle szőlő párlatának eredménye.

  (2013. 08 26. 13:17)
Értékelés: 0
Az originál (zárjegyes) csomagolás megbontása és a dugó kihúzása után, erős penész szag!!, ...ami sajnos, már az italban is erősen érődik, ihatatlanná téve azt!
Oka: a parafadugón lévő "nemes" penész!?
Palackozva: 2010.03.29
(Duna Borrégió 2009 ezüstéremmel kitüntetve!)
Termelte és palackozta: ARANYKAPU Zrt. Kunfehértó IV. körzet 6.


A véleményezéshez kérem lépjen be vagy regisztráljon.
Vélemények